POLICIST LEON O DROGAH IN NEZNANCIH

Na šoli nas je že petič obiskal Policist Leon. Gospod Aleš Piberčnik je učence v tokratni delavnici podučil o drogah, kamor spadajo prepovedane droge, pa tudi alkohol in tobačni izdelki. Ob slikovnem gradivu in preko pogovora je učencem razložil posledice jemanja drog. Dogovorili smo se, da se bodo učenci drogam izogibali, jim torej rekli NE. Če pa jim bo drogo nekdo ponudil, pa bodo to povedali staršem, učiteljem ali policistom.

V nadaljevanju se je dotaknil teme neznancev na ulici in neznancev na spletu. Preko igre vlog je učencem prikazal, da neznancem ne smejo zaupati svojih podatkov, torej ne smejo povedati, kdo so, kje in kdaj so doma, kdaj gredo na počitnice, ipd. Če pa bi se jim kdaj pripetilo, da bi jih poskušali neznanci odpeljati, pa jih je policist poučil, da se lahko na vse načine branijo, samo da neznancem ubežijo, nato pa o dogodku javijo staršem ali učiteljem in policistom.

Prav tako kot na prejšnjih so tudi na tej delavnici učenci dobili veliko poučnih informacij. Gospod Piberčnik je tudi tokrat učence uspel motivirati za pogovor in sodelovanje.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.