PREDSTAVITEV ŠOLE

Osnovna šola Dragotina Ketteja se nahaja na griču v Šmihelu. Večji del šolskega okoliša je obdan z naravo. Poleg šolskega vrta in učilnice na prostem, se mimo travnikov vije pot v bližnji gozd.

Šolo obiskuje okoli 130 učencev, a se ta številka vsako leto spreminja. Učenci se na šolo vpisujejo iz širše dolenjske regije na osnovi odločbe o usmeritvi, ki jo izda Zavod RS za šolstvo.

Z raznovrstno opremo, s pomočjo specializiranih učilnic za pouk računalništva, gospodinjstva, glasbe, tehnike in likovne umetnosti ter s telovadnico s plezalno steno, fitnesom, multisenzorno sobo in knjižnico, poteka pouk na šoli še lažje in omogoča kakovostnejše izobraževanje učencev. Poskrbljeno je tudi za njihovo zdravo prehrano, ki se vsakodnevno pripravlja v šolski kuhinji.

Za gibalno ovirane učence je na voljo dvigalo, soba za nego s sobnim dvigalom ter klančine, širši toaletni prostori z zidnimi ročaji in širša parkirna prostora.

Na šoli se poleg rednega dela pouka izvaja veliko interesnih dejavnosti, jutranje varstvo, podaljšano bivanje in v času nekaterih šolskih počitnic tudi počitniško varstvo.

Učenci lahko sodelujejo v različnih projektih, likovnih natečajih, športnih in drugih tekmovanjih, na različnih prireditvah ter na šolskih projektnih tednih.

 

 

(Skupno 739 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.