S Kettkom po Kettejevi poti

Želite kaj več izvedeti o pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju ter obenem spoznavati naravne in kulturne lepote Novega mesta? Z mravljinčkom Kettkom, ki domuje na OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu, ter s pomočjo mobilne aplikacije Turf Hunt se lahko podate na slabih 8 km dolgo krožno pot.
Ne ustrašite se preveč. Kettko obljublja pravo pustolovščino, saj se boste lahko sprehodili ob reki Krki, jo občudovali z vrha Kettejevega drevoreda, se podali na Kapitelj, občutili utrip samega mestnega jedra… Na poti pa ne bo manjkalo zanimivih izzivov in nalog. Če se kaj zatakne, je tu Kettko. Čeprav učencem včasih rad ponagaja, je tokrat obljubil, da vam bo z veseljem v pomoč. Pa srečno!

Projekt Kettejeva učna pot je sestavljen iz dveh delov:

A) S Kettkom po Kettejevi poti
1.Pot je sestavljena iz devetih ciljnih  točk, ki vsebujejo opise, zvočne posnetke, videe in fotografije. Vsebinsko so usmerjene v naravne ter kulturne znamenitosti, zgodovino in glasbeno, literarno ter likovno umetnost. Celotna vsebina je avtorska.
2.Dolžina poti: 8 km
3.Pot je krožna. Možno jo je tudi skrajšati.
4.Težavnost – srednje lahka. Prijazna tudi osebam z drugačnimi potrebami.
5.Uporabnikom je dostopna v brezplačni mobilni aplikaciji Turf Hunt.
6.Vsebuje 5 različnih jezikov: slovenščino, hrvaščino, angleščino, nemščino in španščino.

B)Naslov: Kettkokviz
Kviz je mobilna igra, ki je vezana na Kettejevo učno pot. Vsebuje 9 točk. Na vsaki točki najdemo dve ali tri vprašanja z odgovori izbirnega tipa. Večina teh je slikovno podkrepljena. Odgovore najdemo v vsebini ali pa na samem mestu, kjer se točka nahaja. Da je igra zanimivejša, zbiramo na poti virtualne kettkocekine.

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Obvestila, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.