ZGODOVINA ŠOLE


Šola je bila ustanovljena 
5. oktobra 1955. Imenovala se je Posebna šola. Gostovala je v dijaškem domu Majde Šilc v Šmihelu. Prvo leto je šolo obiskovalo 11 učencev, učila pa jih je defektologinja in ravnateljica šole ga. Slavka Keglovič.

Bila je prva šola za otroke s posebnimi potrebami na Dolenjskem in ena izmed prvih večjih šol za otroke s posebnimi potrebami v Sloveniji.

Leta 1960 je šola dobila v upravljanje nove delovne prostore v vaškem prosvetnem domu v Šmihelu. Po 23-ih letih delovanja v slabih pogojih je bila leta 1978 na novi lokaciji zgrajena nova stavba. Ime je dobila po pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju. Leta 1985 so pred šolo postavili tudi njegov doprsni kip, ki ga je ustvaril kipar Jakob Savinšek.

V naslednjih letih je šola doživela različne spremembe tako vzgojno-izobraževalnega dela kot prostorskih in tehničnih pogojev. Do leta 2014 je v sklopu šole deloval tudi internat.

Šola si je v času delovanja pridobila ugled v okolju. K uspešnemu delu je pripomogla tudi KRKA, tovarna zdravil, d.d., ki je pokroviteljica šole že od leta 1977.

Ob 60-letnici šole so na šoli izdali zbornik Mi skozi čas – zbornik, kjer boste o zgodovini šole lahko našli še marsikatero zanimivost.

 

 

(Skupno 545 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.