SPECIALIZIRANI PRIPOMOČKI


Play Attention

Play Attention je naprava za urjenje pozornosti in koncentracije namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim z motnjo pozornosti in koncentracije. Je pripomoček, s pomočjo katerega učenec izboljšuje ohranjanje svoje pozornosti, zmanjšuje vpliv motenj, izboljša pomnjenje, omogoča hitrejše opravljanje nalog ter izboljšuje spretnosti organiziranja. Računalniški program vsebuje več različnih iger, ki jih učenec igra s pomočjo svoje koncentracije. Ta se meri s senzorji v napravi, ki si jo učenec nastavi na roko. Koncentracijo lahko ves čas igre spremljamo tudi na računalniškem ekranu. Na ta način lahko učenec sproti nadzoruje potek igre. Naprava se uporablja individualno, največ 30 minut ob prisotnosti strokovnega delavca, ki učenca opazuje ter ga po potrebi vodi in usmerja. Učenčev cilj je, da doseže vsaj 75% koncentracije ter tako napreduje na naslednjo stopnjo igre. Posledično se po določenem času redne uporabe izboljša učenčeva koncentracija in pozornost tudi pri aktivnostih doma in v šoli. Več informacij na https://www.playattention.com/ .


Komunikacijski pripomočki

So različni pripomočki za podporno in nadomestno komunikacijo, ki jo strokovni delavci šole po potrebi uporabljajo z učenci, ki imajo težave pri sporazumevanju.

 


CC
efekt generator

Je naprava, ki se uporablja individualno pri učencih z motnjo branja, za lažjo vezavo pri branju, za upočasnitev prehitrega govora, za večjo čistost izgovorjave ter za boljše pomnjenje prebranega besedila. Lahko se uporablja tudi pri odpravljanju treme zaradi slabega glasnega branja ali nerazločnega govora, pri učenju tujega jezika in podobno.

 

 

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.