Nadstandardni program

Poleg obveznega in razširjenega programa nudimo učencem tudi nadstandardne programe. Kateri razredi in učenci se bodo udeležili posameznih dejavnosti presodi učiteljski zbor, sredstva za izvedbo pa nam zagotovi Pokroviteljski odbor Krke d. d., s katerim sodelujemo že od leta 1977.

Trgatev
Učenci se v septembru ali oktobru udeležijo trgatve na Trški gori in v okolici Novega mesta. Tako spoznajo staro slovensko tradicijo, ročno trganje grozdja, in razvijajo delovne navade.

 


Novoletna obdaritev učencev
Konec decembra učence obišče Dedek Mraz in vsakega obdari. Poleg sladkih dobrot Krkine vrečke skrivajo še praktična darila, pa tudi igrače.

 

Jahanje
Spomladi se učenci odpravijo v Konjeniški športni center v Češči vasi. Uživajo v naravi, si ogledajo hleve, se seznanijo s konji ter ustrezno skrbjo za te lepe živali. Vsi pa se najbolj veselijo terapevtskega jahanja pod strokovnim vodstvom družine Grubačević.

 

Obisk predstave v Ljubljani in Novem mestu
Vsako leto si učenci ogledajo gledališko, lutkovno, operno ali baletno predstavo v Ljubljani, nekateri oddelki pa v KC Janeza Trdine v Novem mestu. Obiskali so že Lutkovno gledališče Ljubljana, Cankarjev dom in Slovensko mladinsko gledališče. Pogosto ogled predstave povežemo s krajšim sprehodom po Ljubljani in spoznavanjem našega glavnega mesta.

Zaključni izlet
Poleg zaključne ekskurzije nudimo učencem še celodnevni zaključni izlet. V preteklih letih smo obiskali mnogo krajev in znamenitosti po Sloveniji, med drugim smo bili v Piranu, Velenju, Bledu, Volčjem Potoku, Kranjski Gori, Ljubljani, Postojni … Vozili smo se z ladjico, pletno, vzpenjačo, se spustili v rudnik in si ogledali mnoge gradove in muzeje.

 

Med nadstandardne programe na šoli štejemo tudi projektne tedne. Posamezni oddelki preživijo pod mentorstvom učiteljev cel teden v šoli. Spijo v prostorih, kjer je v preteklosti deloval šolski internat. Učenci sodelujejo v različnih delavnicah, se učijo samostojnosti, razvijajo socialne veščine in spoznavajo skrite kotičke Novega mesta.

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.