Kulturna prireditev Poet tvoj nov Slovencem venec vije

V sredo, 7. 2. 2024, dan pred Prešernovim dnevom, smo se učenci in učitelji naše šole skupaj s starši ponovno zbrali v šolski telovadnici, ki smo jo dan prej preuredili v pravo kulturno dvorano.

Najprej je zadonela državna himna, ki jo je zapel solist Marko Feguš. Sledil je kratek video, kjer so učenci ponovno dokazali, da jim življenje in delo pesnika ter kultura nasploh niso tuji. Skozi znanje jih je spretno vodil zdaj že naš stari znanec Kettko (Mateja Drobnič).  Gledalci so lahko uživali v Prešernovi poeziji v interpretaciji naše upokojene učiteljice Hede Kastelic ter Vokalno-instrumentalne skupine Kettice z mladimi glasbeniki Kettejevci.

Učenci 4. stopnje posebnega programa so se predstavili z lutkovno predstavo Povodni mož, nato pa smo se na Kettkovo vabilo z besedo in glasbo sprehodili po slovenskih pokrajinah ter spoznavali naša bogata narečja in ljudske pesmi.

Na koncu prireditve smo učenci in kolektiv šole čestitali ravnateljici Vidi Marolt za naziv Ime meseca na Valu 202 ter se ji zahvalili za njeno dvajsetletno uspešno vodenje naše šole.

Prireditev smo zaključili z željo, da prijetno preživimo kulturni praznik ter z zavestjo, da živimo v lepi in  s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi posuti državi, zato je zadonela še Avsenikova Slovenija, od kod lepote tvoje.

Prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

 

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.