Izlet na Primorsko s Krko d.d.

Pa je zopet bilo veselo! Učenci in učitelji naše šole smo šli  s spremljevalkami iz Krke d.d. 26.05.2011 na izlet na Primorsko. Kot vsako leto smo bili v pričakovanju vsega lepega. Naše spremljevalke iz pokroviteljskega odbora Krke d.d. so nam že na začetku obljubile, da nas čakajo presenečenja in seveda jih kar nismo mogli dočakati. Ko smo se podali na pot izpred naše šole, je bil avtobus poln veselja in živahnega pogovora. Tudi vreme se je odločilo, da nas bo letos nagradilo z obiljem sončnih žarkov, zato se nam je že od začetka obetal krasen dan.

Po postanku in malici smo prispeli v Portorož, kjer smo se ustavili, da se spogledamo z morjem in seveda tudi s kakšnim sladoledom. Strinjali smo se, da imajo na morju najbooooljši sladoled! Ko je bilo našega sladkanja konec smo se odpeljali na Sečoveljske soline, kjer nas je pričakal vodič in nas na zanimiv način naučil osnov solinarstva. Z vso resnostjo in zavzetostjo smo ga poslušali in v mislih že postajali pravi solinarji, ki tekmujejo, kdo bo prvi pridelal  sol.

Po druženju s solinarji smo se odpravili proti našemu naslednjemu postanku in sicer so nas pričakovali v Lipici. Ker so se že oglašali naši želodčki, smo šli najprej na kosilo. Mmmmm, kako je teknilo! Seveda pa se dan še ni končal. Čakala nas je še nova dogodivščina – vožnja s kočijo. Vsi nestrpni smo se razvrstili v skupine in uživali v vožnji po prečudoviti okolici Lipice. Kar prehitro se je končala!!! Ogledali smo si še Kobilarno Lipica in prekrasne lipicance.  Vsi smo uživali, vendar nas je čas preganjal in odpravili smo se proti Novemu mestu.

Bili smo zelo zadovoljni, a zaradi utrujenosti so bili pogovori veliko manj živahni, dokler… niso naše spremljevalke iz Krke d.d. odprle škatle presenečenja. V njej so se skrivala drobna darila za vsakega učenca na avtobusu, ki je sodeloval na kvizu »Česa smo se naučili danes?«. Ker smo seveda cel dan dobro poslušali, smo vsi vedeli odgovore na vprašanja in si prislužili darila. Kako so nam še polepšala dan!

Ob prihodu pred šolo so nas pričakovali starši in takoj smo z veseljem poročali o prekrasnem dnevu.

Seveda pa se nismo pozabili zahvaliti Krki d.d. in njenim spremljevalkam, ki so nam omogočili ta čudovit dan, poln presenečenj.

 

krkizlet1 krkizlet2
krkizlet3 krkizlet4
krkizlet5 krkizlet6
krkizlet7 krkizlet2

 

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2010 - 2011, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.