Petje in igranje nas povezuje

igre_dobre_volje_2011_1124 

     Na naši šoli deluje tudi pevski zbor, ki šteje 24 članov. Vanj so vključeni učenci od 2. do 9. razreda in učenci posebnega programa. Vaje imamo vsak torek 6. šolsko uro.

   Zelo radi pojemo otroške in slovenske ljudske pesmice. Naučimo se jih tako, da preko različnih vaj osvojimo besedilo, melodijo in skupno muziciranje. Najraje pa igramo na male Orffove instrumente. Pesmice za nas izbere, priredi ali napiše učiteljica Darinka Pirc, ki nas jih na pevski vaji tudi nauči. Učiteljica Nuša Korče pa nas spremlja na klavirju in pomaga učencem posebnega programa, da se pesmice lažje naučijo.

    V letošnjem šolskem letu smo nastopali na prireditvi Pokaži, kaj znaš s pesmico Kadar oblaki kihajo, na Dnevu odprtih vrat s slovensko ljudsko Jabuko, Klobučki sreče in Muco copatarico, nastopili pa smo tudi na Igrah dobre volje v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu s pesmico Kaj ima Zarja najraje. Da se naše petje sliši še bolj ubrano, nas na nastopih spremlja pravi šolski »bend«: g. Marko Feguš na saksofonu, g. Primož Malenšek na bobnih in ga. Nuša Korče na klaviaturah.

 igre_dobre_volje_2011_1127  igre_dobre_volje_2011_1126

   Petje in igranje nas druži in pomaga, da premagujemo razne vsakodnevne težave.

   Pridite, pridružite se nam!

 

igre_dobre_volje_2011_1130

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2010 - 2011, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.