Hedina knjiga z ilustracijami naših učencev

V petek, 7. 6., smo se po malici zbrali na vrtu naše šole s prav posebnim namenom.

Heda Kastelic, upokojena učiteljica, ki je bila dolga leta zaposlena na OŠ Dragotina Ketteja, je svoje spomine na mladost strnila v prelepi knjigi z naslovom »Na gugalnici mojega otroštva«, polni zanimivih zgodb, ki jih krasijo čudovite ilustracije. Za upodobitev ilustracij je poprosila naše učence, katerih edinstven likovni izraz še kako dobro pozna. Tako so učenci pod mentorstvom učiteljice in akademske slikarke Andreje Schwenner kar nekaj šolskih ur namenili prebiranju Hedinih zgodb in ilustriranju le teh. Nastala so čudovita likovna dela, naslikana v mešani likovni tehniki.

Heda pa nas je v zahvalo za trud počastila s svojim prihodom, nam na vrtu prebrala nekaj zgodb iz svoje knjige, vsakemu učencu, katerega ilustracija krasi njeno knjigo, pa je podarila knjigo. Nekaj jih je podarila tudi šolski knjižnici.

Da je bil dan še lepši, sta dogodek z glasbo oplemenitila David Bratić na ksilofonu in Darinka Pirc na kitari, na koncu pa smo se vsi skupaj posladkali z lučkami.

Knjiga »Na gugalnici otroštva« in prav tako Hedina knjiga z naslovom » Sanjska leta mojega Studenca« sta vsem, ki bi želeli katero izmed knjig kupiti, na voljo v šolski knjižnici.

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.