ŠOLA V NARAVI CŠOD RADENCI – 4. dan

Tako pestrega vremena pa že dolgo ne! Sonce, veter, dež in nevihte so stalnice tega tedna. Kljub temu pa nam vedno uspe izpeljati aktivnosti po planu.

Danes dopoldne so se učenci preizkusili na plezalni steni, kjer so premagovali strah pred višino, krepili vztrajnost in svojo moč. V plezalnih pasovih so se en po en podajali na steno in večina je priplezala do samega vrha, kar pa sploh ni bilo lahko!

Druga dopoldanska aktivnost – gozd ob reki nas je odpeljala do drevoreda hrušk ob reki Kolpi. Po skupinah so učenci opazovali vsak svoje drevo, se ga naučili izmeriti s pomočjo svinčnika in metra, izračunati njegovo starost glede na njegov obseg, na koncu pa so ga še skicirali. Kolpa je tako privlačna, tako blizu pa vendarle tako daleč, mi se pa še nismo kopali! Danes so nam učiteljice končno dovolile da ……

….. se lahko približamo reki in izmerimo njeno temperaturo😊. Na koncu smo se vsi skupaj strinjali, da je krepko premrzla in bo potrebno vsaj še kak dan počakati, preden se bomo lahko namočili vanjo. 😊

Da razočaranje ni bilo preveliko, so nas ob povratku nazaj v dom potolažili mali kosmatinčki, ki so nam zopet pričarali nasmeh na obraz.

V popoldanskem času nam jo je vreme zopet zagodlo, zato so šotorska krila še kako prišla prav. Znotraj delavnice »preživetje v naravi« smo si namreč na manjši gozdni jasi izdelali zatočišča. Poskušali smo zakuriti ogenj, vendar so bile veje preveč razmočene, da bi zagorelo. Ko smo se vračali nazaj, je zopet posijal sonček in ker nam je postalo vroče, smo se ohladili in posladkali s sladoledom v bližnjem kampu.

Kot se spodobi za zadnji večer smo v krogu skupaj analizirali celoten teden, na koncu pa še zaplesali različne plesne koreografije pod vodstvom učiteljice Laure 😊.

Utrujeni, vendar polni novih izkušenj in dogodivščin smo padli v postelje in zaspali.

Samo še malo potrpite in jutri se že vidimo. Sporočamo pa, da se imamo odlično!

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.