Sodelovanje na mednarodnem posvetu Skrivni svet avtizma

V četrtek, 11. 4. 2024, je v Viteški dvorani na Blejskem gradu potekal MEDNARODNI POSVET SKRIVNI SVET AVTIZMA, ki ga je organizirala Nuša Piber, ustanoviteljica Glasbenega centra DO RE MI. 

Glavni predavatelj na posvetu je bil Adam Ockelford (PhD), profesor glasbe na Univerzi Roehampton v Londonu. Njegov raziskovalni poudarek je na glasbeni psihologiji, zlasti na razvoju posebnih glasbenih sposobnosti v kontekstu slepote in avtizma – področjih, o katerih je veliko pisal in predava po vsem svetu. Adam s svojim prvim učencem z avtizmom sodeluje že 37 let. Njuno sodelovanje si lahko ogledate na povezavi TED pogovor , zapisano pa je tudi v knjigi  ‘In the Key of Genius’.

Posvet se je zaključil s koncertom, ki so ga pripravili učenci z motnjami avtističnega spektra, ki obiskujejo omenjeno glasbeno šolo. Poseben gost koncerta je bil tudi naš učenec David. Skupaj s profesorji glasbene šole DO RE MI je zaigral na marimbo in navdušil gledalce. Sodeloval pa je tudi na zaključni točki koncerta, kjer so vsi nastopajoči skupaj s profesorjem Adamom Ockelfordom izvedli večno zeleno melodijo Let it be.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.