2. APRIL – SVETOVNI DAN ZAVEDANJA O AVTIZMU

Generalna skupščina Združenih narodov razglaša 2. april za svetovni dan zavedanja o avtizmu. Na ta način se v središče pozornosti postavlja področje spoštovanja pravic oseb z avtizmom, hkrati pa je ta dan tudi idealna priložnost za ozaveščanje javnosti o pomembnosti zagotavljanja čim bolj polnega življenja oseb z avtizmom.

Ob letošnjem 2. aprilu mednarodna organizacija Autism Europe, ki ocenjuje, da je v Evropi 7 milijonov oseb z avtizmom, s sloganom »NISMO NEVIDNI!« (»NOT INVISIBLE!«) opozarja na nujnost ukrepov za boj proti razširjeni diskriminaciji, s katero se osebe z avtizmom žal soočajo še danes na vseh področjih življenja. Organizacija ima izjemno vlogo pri ozaveščanju javnosti o avtizmu ter si s svojim vplivom prizadeva za spremembe v zakonodaji, ki vpliva na življenje oseb z avtizmom.

Na naši šoli podpiramo sposobnosti in zmožnosti učencev z avtizmom vsak dan, jih ne diskriminiramo in jih, tako kot vse druge naše učence, sprejemamo takšne kot so – raznolike, a zato nič manj uspešne, unikatne, spretne in zanimive. Spekter avtističnih motenj je barvit in raznolik. Zato smo se letos odločili 2. april – svetovni dan zavedanja o avtizmu obeležiti s skupinsko sliko naših učencev z avtizmom, ki smo jo zaradi njihovega drugačnega dojemanja, razumevanja sveta ter hitrega pretoka misli odločili poimenovati kar »Pogled skozi moje oči«.  S skupnimi močmi je nastalo prekrasno likovno delo, ki s svojimi barvami kar vabi k iskanju raznolikih likov, podob in figur. Nam jih je uspelo opaziti kar nekaj! Še bolj veseli pa smo bili spoznanja, kako smo kljub raznolikosti lahko povezani med seboj in se podpiramo.

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.