DAN ŠOLE

V petek, 19. januarja, smo praznovali dan šole, saj se je na ta dan rodil pesnik Dragotin Kette, po katerem nosi naša šola ime.

Učenci so pesnika risali in slikali, pisali Kettejeve verze ter primerjali svojo pisavo z njegovim rokopisom, kulturni program pa je pripravila gledališka skupina učiteljev. Odigrali so znano Kettejevo pravljico Šivilja in škarjice ter na drugačen način predstavili nekatere Kettejeve pesmi. Z zanimanjem sta si nastop skupine ogledali tudi vodja območne izpostave JSKD Novo mesto Klavdija Kotar in strokovna svetovalka Branka Škerl. Gospa Kotar je ob tej priložnosti gospe ravnateljici Vidi Marolt svečano predala zastavo Kulturna šola, saj smo častni naziv kulturne šole z vidnim udejstvovanjem na mnogih področjih ohranili do konca šolskega leta 2025/2026.

Ob koncu prireditve je sledilo presenečenje – velika torta, kot se za rojstni dan spodobi. Podarili so nam jo prijatelji iz slaščičarne Malaga, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Bila je zelo dobra in vsak je dobil svoj košček. Da je bilo vzdušje še bolj čarobno, je poskrbel sneg, ki so ga učenci tako nestrpno čakali.

Skupaj smo preživeli prijetno in poučno urico ter drug drugemu naredili dan šole prav poseben, dragocen.

Fotografije: Foto Asja (Robert Kokol)

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.