NOVOLETNA PRIREDITEV

Decembra je na naši šoli vedno zelo živahno. Krasimo šolo, izdelujemo voščilnice, pečemo sladke dobrote in širimo dobro voljo. Vsi smo v pričakovanju novega leta, učenci pa seveda najbolj nestrpno čakajo dedka Mraza.

V četrtek, 21. decembra, je prišel med nas. Zbrali smo se v telovadnici in  sprejeli številne goste. Obiskali so nas predstavniki MO Novo mesto, novomeškega Lions kluba, Krke, d.d., Novo mesto, pa tudi starši in ostali sorodniki naših učencev. Še posebno smo se razveselili Marjance Trščinar Antić, avtorice knjige in družabne igre Zmajček išče prijatelje.

Na začetku prireditve nas je mravljinček Kettko (učiteljica Mateja Drobnič) spomnil, da 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Kettejevci smo pod vodstvom učiteljice Darinke Pirc zapeli Zdravljico in Avsenikovo Čez zelene trate, nato pa nas je nagovorila gospa ravnateljica Vida Marolt. Pozdravila je vse prisotne, nam zaželela lepe praznike in s Kettkom priklicala tudi dedka Mraza. Učenci so mu zaigrali predstavo Zmajček išče prijatelje, ki je nastala v sodelovanju s pisateljico Marjanco Trščinar Antić in našimi učiteljicami, on pa jih je razveselil z zvrhanim košem daril. Lionsi so mu pomagali pri nakupu vodne postelje za multisenzorno sobo, Krkaši pa so poskrbeli za sladkarije, skodelice, flomastre in družabno igro Potepanje z zmajčkom.

Po prireditvi so gostje obiskali še novoletni bazar z mnogimi praktičnimi darilci, ki so jih izdelali učenci ob pomoči učiteljic. Voščilnice, novoletni okraski, slastno pecivo … naj vam polepšajo praznične dni!

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas, nas obiskali, prisluhnili učencem in jim izkazali pozornost. Veliko nam pomeni, da nas sprejemate v vsej naši raznolikosti in pomagate vsak na svoj način. Želimo vam prijetne praznike v krogu najdražjih, v novem letu pa obilo dobrega – zdravja, sreče, medsebojnega razumevanja, nepozabnih doživetij …

Prispevek na radiu Krka, Lokalno.si in Vašem kanalu

(Skupno 386 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.