POLICIST LEON O PIROTEHNIKI

Učence od 5. do 9. razreda je znova obiskal policist Leon, v sklopu projekta Policist Leon svetuje. Ker je veseli december in že nestrpno pričakujemo božično – novoletne praznike, nas je policist Aleš Piberčnik podučil o pravilni rabi pirotehnike.

Učencem je najprej povedal, da so petarde vse leto prepovedane, nato pa jim predstavil, katere vrste pirotehničnih izdelkov je mogoče uporabljati med 26. decembrom in 1. januarjem ter jim preko videoposnetka razložil, kako se jih pravilno in varno uporablja. Pri tem pa je poudaril, da se določenih pirotehničnih sredstev, katerih glavni učinek je pok, ne sme uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehnike namreč lahko povzroči telesne poškodbe, moti ljudi in živali ter onesnažuje okolje. 

Ob koncu srečanja je g. Piberčnik v duhu veselega decembra učencem podaril majhno, a pomembno darilo – svinčnik, kjer je zapisana telefonska številka policije (113), za kar se mu zahvaljujejo. Zaželeli smo si lepe praznike, nato pa je vsak učenec policistu pokazal svojih deset prstov. Učenci so mu obljubili, da bodo med počitnicami pazili na njih, policist pa jih bo na naslednji delavnici znova preštel. 

Bodimo torej zvezde in ne mečimo petard ter drugih nedovoljenih pirotehničnih sredstev!

plakat-2010Vir fotografije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/varna-uporaba-pirotehnike/bodi-zvezda-ne-meci-petard

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.