DAN ODPRTIH VRAT

V torek, 24. oktobra, smo odprli vrata za obiskovalce. Številni gostje so si ogledali našo šolo in nas bolje spoznali. K nam so prišli učenci, učitelji in strokovni delavci okoliških šol ter društev. Gospa ravnateljica je za svetovalne delavke pripravila sprehod po šoli in pogovor, kjer je obiskovalke seznanila s programi šole in aktivnostmi, ki jih izvajamo.

V kotičkih Žive knjižnice so se učenci drugih šol pogovarjali z našimi učenci ter spoznali, kako razmišljajo in čutijo njihovi vrstniki s posebnimi potrebami. Ugotovili so, da jih veliko več stvari povezuje kot razdvaja, vsi si želijo, da bi jih kdo razumel in slišal.

V telovadnici smo gostom ponudili glasbeno-gledališko doživetje. Učenci dramskega krožka so odigrali gledališko predstavo, vokalno-instrumentalna skupina Kettejevci pa je pripravila izvrsten koncert.

Ob zaključku obiska so bili vsi gostje vabljeni v Kettejevo kavarno. Učenci/natakarji so jim postregli kavo ali čaj in slastne domače piškote. V prijetnem pogovoru smo strnili vtise in si obljubili, da se kmalu spet obiščemo.

Hvala obiskovalcem, da ste prišli med nas. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne, lepo smo se imeli in se marsikaj naučili drug od drugega. Taka srečanja bogatijo vse, premagujejo predsodke in pomagajo našim učencem do večje vključenosti v okolje.

Prispevek na Lokalno.si  in OŠ Center

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.