Krkin izlet v Postojnsko jamo

Danes, 6. 6. 2023, smo imeli izlet, ki ga zaradi naših pokroviteljev, ki ga tudi organizirajo in finančno omogočijo imenujemo kar Krkin izlet. Letos smo učencem želeli približati naravne znamenitosti kraškega sveta, zato smo se odpravili na raziskovanje Postojnske jame. Izleta se je udeležilo kar 90 učencev in spremljevalcev naše šole.

Seveda pa Krka, d.d., Novo mesto in njene prijazne članice pokroviteljskega odbora poskrbijo za vse. Tako smo se na poti do Postojne ustavili na počivališču Lom, kjer smo pojedli malico. Imeli smo celo srečo, saj v času postanka sploh ni deževalo. Podkrepili smo se in že smo bili pripravljeni na raziskovanje kraškega sveta.

Vau, ko bi videli naše svetleče očke, ko se je pripeljal vlakec in smo vstopili! Raziskovanje se je začelo. Vriski in smeh ob občudovanju naše prekrasne Postojnske jame. Potem pa še sprehod skozi podzemne dvorane. Navdušeni in radovedni smo postavljali številna vprašanja. Naš vodnik je bil prijetno presenečen in nas je zelo pohvalil. Našo radovednost in kulturno vedenje. Presenečeno smo zajemali dih ob čudovitih kapnikih, stebrih in drugih lepotah podzemnega sveta.

Ogled je vse prehitro minil in že smo bili na prostem. Seveda pa brez kosila ne gre. Šli smo v hotel Jama, kjer so nas pričakali prijazni natakarji in zares okusno kosilo. Ampak veste, tudi mi smo se izkazali. Naši učitelji so bili zelo ponosni na nas in naše kulturno vedenje.

Pred odhodom domov pa še nakup spominkov. In potem je bil izlet res popoln!

Na poti domov pa so učitelji za nas pripravili še kratek kviz, da preverijo, če smo si kaj zapomnili. Naše spremljevalke iz Krke, d.d., Novo mesto pa so pripravile tudi nagrade. Ugotovili smo, da smo se veliko naučili in vedeli.

Navdušeni in polni vtisov smo prišli nazaj v Novo mesto. Veste, kaj smo obljubili? Da bomo naslednje šolsko leto spet tako uspešni in si zopet zaslužili takšen izlet. Prijatelji iz Krke, hvala!

 

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.