OKTOBER – MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – Internatinal Assotiation of School Librarianship)  že od leta 1999 v mesecu oktobru vabi k  praznovanju in promociji šolskih knjižnic. V Sloveniji smo se pobudi pridružili leta 2007 in od takrat Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS) koordinira vrsto dejavnosti. Letos bodo aktivnosti potekale pod naslovom Branje za globalni mir in življenje v harmoniji.

Tudi v naši knjižnici se marsikaj dogaja. Sodelovali bomo v Nacionalnem mesecu skupnega branja 2022 in branje povezali z gibanjem. Mnogi učenci že pridno berejo za bralno značko, med učenci prve triade pa potuje bralni nahrbtnik, ki spodbuja družinsko branje. Najmlajši učenci so vključeni v pravljični krožek in tako ob petkih zjutraj začnejo dan s pravljico. Pridružili smo se tudi nacionalni izmenjavi knjižnih kazalk ter projektoma Branje ne pozna meja in Naša mala knjižnica.

Z branjem lahko soustvarjamo mir in življenje v harmoniji, šolske knjižnice pa naj bodo prostor sprejemanja, strpnosti in razvijanja najboljšega v vseh nas.

Damijana Karlič

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Knjižnica, Knjižnične novice. Zaznamek za trajno povezavo.