DAN BREZ ZASLONOV

Mesec je naokoli in znova je prišel dan, ko smo se odpovedali zaslonom. Devetošolci nad tem sprva niso bili preveč navdušeni, vendar pa so kmalu ugotovili, da je taka izvedba pouka prav tako  zabavna in poučna.

Prva stvar, ki nas je že takoj ob začetku pouka pričakala, je bila prazna škatla, ki je sprejela naše telefone, tudi učiteljičine. Vsi smo jih tja pospravili do odhoda domov, tako da ni nastala niti ena fotografija, ki bi ovekovečila ta dan. Kar je seveda cilj tega projekta. Tudi računalnik in i-tabla sta ostala ugasnjena. Zato pa smo izrezovali sličice iz reklamnih letakov, brskali po revijah, se pogovarjali, si prepevali, odšli na igrišče, igrali bingo in se seveda ob tem tudi marsikaj naučili. Saj to pravzaprav počnemo velikokrat, le tokrat smo tem običajnim dejavnostim posvetili več pozornosti in bolj poudarili njihov pomen.

Pri analizi dneva smo ugotovili, da zaslonov nismo prav nič pogrešali. Opazili pa smo, da so bili naši žepi brez telefonov lažji, oči in glava pa bolj spočiti, ker nismo niti enkrat pogledali na ekran. Le učiteljica je čez čas ugotovila, da ji manjka pripomoček za merjenje časa. Obljubila je, da na dan brez zaslonov v mesecu novembru ne bo pozabila vzeti ročne ure.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.