PROJEKTNI TEDEN 8. RAZREDA, 3. DAN

»Servus » naši sledilci. Za nami je tretji dan projektnega tedna. Uf, prva dva sta bila kar naporna. Zato smo sklenili, da bomo danes malo bolj na »easy«, prebere se »izi«. Da, itak, da ja. Nič ni bilo od tega.

Po dopoldanski rutini – pouk, malica, kosilo in podaljšano bivanje – smo se malo pred tretjo uro dobili v naših grajskih prostorih, sobah. Najprej smo si privoščili kavo ali čaj, se malo odpočili od napornega dopoldneva in naredili načrt našega popoldneva.

Ker nam že dva dni obljubljajo in grozijo z dežjem, smo sklenili, da gremo hitro na krajši sprehod, potem pa v tehnično učilnico narediti izdelek iz lesa. Če bi nam ostalo še kaj časa, pa bi še imeli igre v telovadnici.

In mi pot pod noge. Hodimo in hodimo, gledamo v zrak, od dežja tudi kapljice ne, kaj šele kaj več. In ne moreš verjeti, ta naša učitelja. »No, gremo še do tega ovinka, pa do tistih igral, pa do tiste klopce, pa do tiste jasice«. »Nehajta!«, saj smo že skoraj videli napis, ki označuje konec Novega mesta. Iz majhnega pohoda, je nastal dve-urni pohod. Še na popoldansko malico smo pozabili. Ampak, veste kaj? Super je bilo. Svež zrak je le svež zrak. Pa še norimo lahko po travnikih in poteh.

In kakšno srečo smo imeli. Takoj, ko smo prispeli nazaj v šolo, je končno začelo deževati. Na hitro smo se uredili, pojedli malico in se pripravili za delo v tehnični učilnici. Za nalogo smo morali izdelati mačko iz lesa. Kako to izgleda? Boste videli slike v galeriji. Danes smo začeli, jutri dokončamo. Kmalu je bila ura sedem in čas za večerjo. Imeli smo slastne pleskavice v lepinji. Noro dobro, še posebej, če notri dodaš veliko žlico majoneze in ajvarja. Mislite, da je to škodljivo? Ma, neee! V majonezi so jajčka in podobne reči, ajvar je pa sama zelenjava. Kruh je pa itak narejen iz žita. Meso pa krepi človeka. Sama zdrava hrana. Kako smo imeli polne želodčke.

Ker smo bili že za mizo, smo naredili še kratko analizo dneva. Ma spet same pohvale. Kaj hočeš? Smo pač najboljši. Na koncu sta nas vprašala učitelja, če želimo še kakšno sladico. »Jaaaaa«, smo odgovorili. »Hočemo še malo nogometa v telovadnici«. Sta skoraj popadala s stolov. Tako smo odigrali še polčas nogometa in se pošteno preznojili.

Lahkoten dan? Ma odpade. Dan kot prejšnja dva. Na koncu spet prijetno utrujeni. Sledilo je še tuširanje, umivanje zob in priprava na spanje. Mislimo, da bomo danes vsi popadali v postelje kot pokošena trava. Pa nič zato. Jutri je naš zadnji dan. Ja, dragi naši, kmalu bo petek in mi prihajamo domov, v vaše tople objeme. S kupom umazanega perila, hi hi hi.

Želimo vam lepe in prijetne sanje. Nočka.

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.