PROJEKTNI TEDEN (6. st.): Lahkih nog naokrog, 1. dan

Učenci 6. stopnje posebnega programa danes začenjamo s projektnim tednom z naslovom Lahkih nog naokrog. Čez teden bomo prek različnih dejavnosti spoznavali Novo mesto. Odkrivali bomo tudi, kako lahko na kakovosten in zanimiv način preživljamo prosti čas v naravi. Poleg odkrivanja skritih kotičkov mesta bomo razvijali tudi socialne veščine, ustvarjali, se igrali in športno udejstvovali. Predvsem pa bomo ta teden zelooo uživali.

Prvi dan smo namenili spoznavanju Novega mesta. V šoli smo se pogovorili o znamenitostih in znanih osebnostih Novega mesta, nato pa smo se z velikim navdušenjem odpravili raziskovat. Spakirali smo nahrbtnike in fotografsko opremo ter odkorakali novim dogodivščinam naproti. Pot nas je vodila mimo gradu Grm do Rotovža v starem mestnem jedru. Vmes smo občudovali Breg, ki so ga božali topli sončni žarki. Ker nam je postalo vroče, smo se zatekli v ozke mestne ulice in si ogledali frančiškansko cerkev, glasbeno šolo in Knjižnico Mirana Jarca. Pot smo nadaljevali mimo Kapitlja, Kulturnega centa Janeza Trdine in Loke. Nato pa smo se počasi odpravili proti šoli.

Čeprav smo si na potepu privoščili sladoled, smo se v šolo vrnili »sestradani«. Lakoto smo potešili z domačimi hamburgerji. Mmmm, kako so bili okusni! In ker po dobri večerji paše še malo dobre družbe, smo večer namenili družabnim igram. Ker nam dobre volje res ni manjkalo, se že veselimo jutrišnjega dne in novih dogodivščin.

Lahko noč.

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.