PROJEKTNI TEDEN 7. R – 3. DAN

Današnji dan smo pričeli malo drugače. Najprej je v sobi »Legende« sledil uvodni sestanek, kjer smo se dogovorili, da izkoristimo lep, topel sončni dan za pohod po okolici Novega mesta. Prejeli smo natančna navodila, kaj vse potrebujemo za našo avanturo, tako da nas na poti ne bi kaj presenetilo. Ker je današnje kosilo hitro pošlo, smo se najprej okrepčali z malico, nato preverili, ali imamo vse potrebno in se odpravili dogodivščinam naproti.

Pot nas je vodila do potoka, kjer se je šele učiteljica spomnila, da bi lahko zagnala aplikacijo Sports Tracker. Tako imamo tudi dokazilo, v primeru, če nam kdo slučajno ne bi verjel, kako pridni smo bili. Nato smo pot nadaljevali mimo OŠ Grm čez Glavni in Novi trg mestnega jedra. Ob vznožju vzpona na Marof smo najprej obnovili znanje o Dragotinu Ketteju, nato pa je sledil naporen vzpon na vrh. Premagali smo ga brez oklevanja. Na vrhu smo na kratko pretegnili noge in nadaljevali spust po drevoredu do Bršljina. Nato nas je pot vodila ob Krki do bara Loka, kjer je sledil naš prvi resen postanek in sladko okrepčilo. Posladkali smo se s sladoledom, ki nam je dal nove energije in zagon za nadaljnjo pot – saj smo bili šele nekje na polovici celotnega pohoda. Ko smo se rahlo odpočili, smo prečkali most in zavili na gozdne poti v Portovalu. V gozdu smo iskali različne plodove, votla drevesa, skale nenavadnih oblik,….. Tako smo popestrili hojo in pot skozi gozd je minila kot bi mignil. Bili smo že pošteno zadihani in utrujeni. Čutili smo že vsako mišico na nogi, vsak dih je bil težji, lička pa so bila lepa rdeča. Za zadnjih nekaj sto metrov do cilja nam je energija že pojemala, zato sta naju učitelja spodbujala in bodrila ….vendar, nismo odnehali …. uspelo nam je!!

Današnje sončne žarke smo izkoristili do zadnjega, saj smo večerjo dočakali na zunanjem fitnesu. Naredili smo še nekaj vaj za moč in skurili še zadnje atome energije. Po slastni večerji – hot dogu – smo se stuširali in si za konec dneva ogledali film.

Sledi zaslužen nočni počitek in polnjenje baterij za jutrišnji dan.

Naj še dodam….učenci so me danes resnično presenetili. Njihova volja, energija in vzdržljivost so presegli moja pričakovanja. Pohvala vsem skupaj in vsakemu posebej za uspešno premagan dan!!

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.