PROJEKTNI TEDEN 6.B: ZDRAVI ZMOREMO VSE – 1. DAN

Učenci 6. B razreda smo preživeli 1. dan našega projektnega tedna: ZDRAVI ZMOREMO VSE.

Tema današnjega dne so bile TABORNIŠKE DELAVNICE. Že v dopoldanskem času smo nesli svojo tedensko prtljago v svoje sobe. Jupiii, tudi prespali bomo tukaj! Po kosilu je sledilo urejanje sob, postelj in naših stvari po omarah. Ker smo bili utrujeni od priprave sob, smo si prislužili malo popoldanskega počitka. In kmalu je bila ura za pripravo na tabornike. Še prej pa, seveda, popoldanska malica.

Prišla je naša varuhinja Alenka Kočevar, tabornica. Le kaj nam bo pokazala? Začeli smo seveda pri osnovah, kdo so taborniki in kaj počnejo. Kar kmalu smo dobili prve naloge. Čemu vse služi šotorsko krilo? To je vsestransko pogrinjalo, ogrinjalo in še vse mogoče. S pomočjo šotorskega krila smo izdelali dežni plašč, nosila in na koncu še šotor.

Sledila je priprava taborniškega ognja. V gozd smo odšli po drva in pripravili velik kup za kurjenje. In glej ga šmenta. Začelo je pihati… in ker imamo med nami učitelja Boruta, gasilca, je šlo kurjenje ognja po gobeee. Vendar nam je obljubil, da takoj, ko bo primerno vreme, bo gorel tudi taborniški ogenj.

Na koncu smo si pripravili še večerjo. Jedli smo slastne hamburgerje z majonezo, ajvarjem in solato. Ja, pa meso je bilo tudi zraven. Pa še sladica na koncu, dvojni albertovi keksi s penico na sredini. Slastnooooo!

S prijetno polnimi želodčki smo pospravili stvari, se odpravili v šolo in na koncu naredili kratko analizo dneva. Polni prijetni občutkov smo se stuširali, umili zobe, pogledali kratko risanko in na koncu lepo zaspali.

Pa še nekaj čisto malega. Drage mamice, očiji in vsi naši. Brez skrbi, čuvajo nas naši učitelji in smo supeeeer!

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.