PROSLAVA OB KULTURNEM PRAZNIKU S PODELITVIJO KETTEJEVIH NAGRAD

V petek, 7. 2. 2020, smo tudi na naši šoli  s proslavo obeležili Prešernov dan – slovenski kulturni praznik.

Za uvod smo slišali nekaj verzov Prešernove poezije, si v kratki video projekciji ogledali njegovo življenje in delo,  ki jo je pripravil učenec novinarskega krožka pod mentorstvom Laure Zrilič, Vokalno instrumentalna skupina Kettice pa je zapela  zadnji sonet Sonetnega venca, del Glose, Sonet nesreče O Vrba  ter eno izmed njegovih gazel.

Sledila je že tradicionalna podelitev Kettejevih nagrad za izjemne dosežke na področju kulture tako za učence kot zaposlene. Prejeli so jo kar trije učenci ter profesorica Gabriela Maček, ki že vrsto let polni naš prostor z najrazličnejšimi kulturnimi dogodki.

Ob koncu pa so učenci dramskega, plesnega in glasbenega krožka pod mentorstvom Jasne Banovec, Dajane Držanič in Darinke Pirc premierno uprizorili glasbeno gledališko predstavo  Vrtnarček Cvetko rešuje svet. Avtorica zgodbe Darinka Pirc je tokrat posegla po ekološko obarvani vsebini, ki se dotika problemov sodobnega sveta. Človek stoji pred dilemo: potrošništvo, zabava in umetnost z naravo ali proti njej. Odločitev je v mojih in tvojih rokah…

Proslavo smo skupaj z obiskovalci zaključili z Zdravljico in drug drugemu zaželeli lep prazničen dan.

 

(Skupno 597 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.