»IGRAJ SE Z MANO 2018«

Obiskali smo 12. mednarodni festival »Igraj se z mano 2018« , ki je bil v četrtek, 24.5.2018 v Črnomlju na OŠ Milke Šobar – Nataše. Festivala so se udeležili tudi otroci iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj in glasbena skupina OŠ NIS Brežice.

Igra je prva socialna dejavnost človeka. Vsak je že kdaj v življenju izrekel besede »igraj se z mano«, kot povabilo k druženju, skupni dejavnosti, povezovanju. V igri smo si veliko bolj enaki in enakovredni, skozi igro se bolj sproščeno in lažje družimo in spoznavamo.

Vizija festivala je skozi igro in druženje zgraditi močnejšo in bolj odprto družbo, prostor, kjer je raznolikost dobrodošla in kjer ima vsak, ne glede na njegove sposobnosti, enake možnosti za aktivno vključenost v skupnost.

Tako sta učenca skozi poučne in zabavne delavnice, kulturne aktivnosti, športne in socialne igre ter nastope, spoznavala nove prijatelje.

Od obilo dobre volje, smeha in sreče, ki se je širila med nami, je še sonce sramežljivo pokukalo skozi oblake in pregnalo dež in nevihte.

Dragi novi prijatelji, upamo na povabilo k igri tudi naslednje leto.

Alenka Slak

Alenka Slak

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.