ZDRAVSTVENO VZGOJNA PREDAVANJA

V mesecu novembru sta bili pri nas diplomirani zdravstvenici iz Zdravstvenega centra ZD Novo mesto kar dvakrat. V sredo, 29. 11., nam je Petra govorila o Alkoholu med mladimi. S posebnimi očali so učenci preizkusili, kako zmanjšane sposobnosti ima opita oseba.  Zdelo se nam je skoraj smešno. V resnici smo se strinjali, da so posledice uživanja alkohola lahko strašne.

Gospa Petra je prav posebej povedala, da alkoholizirane osebe nikoli ne pustimo same, nudimo ji prvo pomoč in pokličemo reševalce. Malo opite osebe  spremljamo domov in jih predamo staršem. Vendar se naj nam to nikoli ne zgodi. PRIJATELJEV NIKOLI NE ZAPUSTIMO, JE POUDARILA.

Petra nas je podučila tudi o Odraščanju in medsebojnih  odnosih.

Kaj smo mi? Učenci so ugotavljali. So otroci – torej še  ni treba prevzemati odgovornosti. Nekateri želijo biti odrasli, da bi bili samostojni, imeli službo, sami bi hodili okoli … Vsak se je odločil po svoje. Skupna odločitev je bila, da so mladostniki ali adolescenti in to obdobje je res zapleteno.

V septembru pa je bila diplomirana medicinska sestra  pri učencih od 2.-4. razreda.  Tema srečanja je bila Preprečevanje širjenja prehladnih obolenj, kar je v tem času še posebej aktualno.  Poudarek je bil seveda na higieni rok in kašlja ter zračenju prostorov. »Tamali«, kot jim radi rečemo, so prav posebej dobro sodelovali.

Zdravstveno vzgojna predavanja so za učence koristna in poučna, znanje pa osvežimo tudi zaposleni.

Hvala predavateljicama,

Renata Štravs

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.