KRKIN IZLET V PIRAN

 

   V četrtek, 8. 6. 2017, smo se učenci in učitelji od 4. do 9. razreda NIS ter članice pokroviteljskega odbora iz tovarne zdravil Krka odpeljali na morje, natančneje v Piran.

Med vožnjo nam je učiteljica Jasna povedala nekaj podatkov o mestih, ki smo jih videli ob poti ter nam na poti nazaj postavila nagradna vprašanja, na katera so učenci z veseljem odgovarjali. Pokroviteljica, Tovarna zdravil Krka, pa je vsakega od nas razveselila še s kapo, za kar se ji zahvaljujemo.

Kmalu po prihodu v Piran smo se vkrcali na ladjo Subaquatic, s katere smo lahko uro in pol uživali v pogledu na slovensko obalo. Posebnost te ladje je njeno dno, ki je narejeno iz stekla, skozi katerega lahko opazujemo podvodni svet.

Po izkrcanju smo odšli v restavracijo tik ob morju, kjer smo pojedli res obilno kosilo. Najbolj pa so nam teknile palačinke.

S polnimi trebuhi smo se odpravili še na krajši potep po starem mestnem jedru, kjer nam je vodička razkrila nekaj skrivnosti o Piranu. Ena od teh je, da Pirančane varuje veliki bronasti angel Mihael na vrhu zvonika cerkve sv. Jurija, ki napoveduje vreme.

Izlet smo zaključili z nakupom spominkov v eni izmed majhnih trgovinic sredi mestnega jedra ter se utrujeni, a polni lepih spominov vrnili v šolo.

Iz srca se zahvaljujemo našim prijateljem in pokroviteljem iz Tovarne zdravil Krka, ki so nam omogočili ta izlet. Upamo na dobro sodelovanje tudi v prihodnosti.

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.