STROKOVNI POSVET UČITELJEV V POSEBNEM PROGRAMU

V torek, 4. aprila 2017, smo na naši šoli gostili Strokovni posvet učiteljev v posebnem programu za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje.

Po uvodnem pozdravu in razgovoru smo se pogovorili o namenu današnjega srečanja, pa tudi o nameri ter oblikah  nadaljnjih srečanj. Dogovorili smo se, da se bomo v prihodnje srečevali dvakrat na leto, gostiteljice pa bodo različne šole, vključene v regijski aktiv. Po sproščenem pogovoru med učitelji smo nekako strnili teme za bodoča srečanja. Osredotočili smo se predvsem na tiste, ki so aktualne in izhajajo iz prakse.

Prvo predavanje je bilo namenjeno opismenjevanju otrok z motnjami v duševnem razvoju po logografski metodi, ki ga je podala mag. specialne in rehabilitacijske pedagogike, gospa Aleksandra Škoflek. Metoda temelji na vizualnem prepoznavanju besed, torej gre za sistematično učenje vizualnega prepoznavanja celih besed.

V drugem predavanju pa nam je gospa Petra Premrl, prof. def., predstavila, kako otroke lahko opismenjujemo s pomočjo risank in filmov. Tudi udeleženci smo sodelovali pri nekaterih metodah dela, ki ga predavateljica  uporablja v primerih dobre prakse pri opismenjevanja učencev z lažjimi, zmernimi ter s težjimi motnjami v duševnem razvoju.

Navdušeni smo bili nad obema metodama in zagotovo bo kdo od nas poskusil uporabiti povedano in prikazano pri našem delu.

Zadovoljni in polni novih vtisov se veselimo že naslednjega srečanja.

Nataša Jakše, vodja aktiva PPVI OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.