ŠOLA V ŠOLI – drugi dan

   Jutro je kmalu prišlo. Vsi smo si želeli, da bi tudi pouk tako hitro minil. Kajti danes popoldne imamo piknik. Juhuuuu!

   Pa res. Do malice so se šolske ure hitro obrnile. Blaž in Maja sta imela še lutkovni nastop v Domu starejših. Po kosilu smo odšli v podaljšano bivanje. Vendar tudi danes ni bilo domače naloge.  Nismo bili nič jezni, saj popoldne ne bomo imeli časa za učenje. Danes je na vrsti zabava.

   Tudi tole muhasto vreme je bilo na naši strani. Izza oblakov je sramežljivo pokukalo sonce in nas zvabilo na šolsko igrišče. Pripravili smo pravo tekmovanje v balinčkanju. Vsi smo bili dobri, najboljši. Če vas pa že zanima, je bila Maja tista, ki je na koncu zmagala. Ker smo se pri igri malo ogreli, smo si nato privoščili sladkanje s sladoledom. Pri igri »Kipi, zavrtite se« smo se strašno zabavali.  Vrteli smo se in vrteli in nato postali strašno zanimivi in smešni kipi. Noge so nas pa tudi komaj zadržale. Kar niso bile dovolj trdne.

   Naši trebuščki so nas spomnili, da bi bil že skrajni čas za piknik. Že cel dan smo se pogovarjali samo o tem. In res. Pomagali smo učiteljici Alenki in Darinki pripraviti prostor. Prinesli smo krožnike, pribor. Ta piknik je bil malce bolj moderen, saj smo pekli kar na električnem žaru. No, pekla je učiteljica Alenka. Mi pa smo jo nadzirali, da se ji ne bi kaj prismodilo ali  da ne bi sama pojedla preveč čevapčičev. Na srečo jih je bilo dovolj za vse, pa še dobri so bili. Kar nismo se jih mogli najesti. Če bi imeli tekmovanje v tem, kdo je pojedel največ čevapčičev, bi vsi zmagali.

   Potem smo si ogledali še super risanko Dobri dinozaver. Bila je še bolj zanimiva, saj se ravno sedaj pri družboslovju učimo o prazgodovini. Sledila je večerja, vendar nismo bili preveč lačni. Po večerji sta Maja in Lara pomagali pri pomivanju posode, fantje pa so počistili mizo in pospravili stole.

   Nato je sledila večerna higiena. Žan si je prav temeljito umil ušesa, da bo bolje slišal. Potem nam je še pokazal, kako se trenira obrazne mišice. To je dobro za lepši nasmeh. Pripravili smo si obleko za naslednji dan in ostale stvari spakirali v kovčke in potovalke.

   Kako hitro je minila tale šola v šoli. Kar premalo je bilo dva dni. Vsi smo se strinjali, da bi še kdaj prespali v šoli. Če nam uspe, se vam pa spet oglasimo.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.