EVAKUACIJSKA VAJA IN LIKOVNE DELAVNICE

   Gori, gori, gori… bi lahko rekli, danes, v četrtek, 7.4.2016, ko je na naši šoli, šoli Dragotina Ketteja v Novem mestu, potekala evakuacijska vaja.

   Kaj je evakuacija? Evakuacija je umik iz objekta na varno. Umikamo se po najhitrejši varni poti na zbirno mesto. Poteka po evakuacijski poti, ki je narisana v načrtu evakuacije.
Zelo dobra simulacija požara, zadimljeni prostor, sirena. Hitro in uspešno smo se izmuznili ognjenim zubljem, namišljenim, seveda. Po evakuacijskih poteh, ki so na naši šoli dobro narisane, smo se v zelo hitrem času zbrali na zbirnem mestu. Tudi otroci iz vrtca Škratek so se nam pridružili in hitro zapustili zgradbo. Seveda so vse razredničarke in učeče učiteljice poskrbele za varnost otrok in šolske dokumentacije. Medtem so prišle gasilska, reševalna in policijska enota. Gasilci iz Krke d.d., ki je že vrsto let naša pokroviteljica, so pogasili požar in reševalcem predali namišljeno poškodovanko. Zanjo so poskrbeli v reševalnem vozilu. Po uspešni evakuaciji smo se učenci in učitelji razdelili v skupine in prisluhnili reševalcu, policistu ter gasilcem. Tudi gasili smo z gasilno cevjo in poslušali sirene posameznih vozil. Nastalo je kar nekaj zanimivih fotografij. Tudi gasilska.
Po malici so se učenci udeležili še likovnih delavnic. Pripravile in izvedle so jih  krkine prostovoljke. Te že peto leto delujejo v okviru Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva, ki letos poteka pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas. Tema je bila: Gasilci in gasilska oprema. Likovne tehnike so bile zelo različne. S seboj so prostovoljke prinesle kar nekaj materiala in pripomočkov, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Hkrati pa želimo na tem mestu izraziti zahvalo za dolgoletno podporo in razvoj naše šole, pa tudi vse dobrodelne prispevke, druženja…
Naša evakuacijska vaja in likovne delavnice so nam polepšale dan, ki je zelo hitro minil. Ob koncu bi se še enkrat želeli zahvaliti vsem, ki so v omenjeni vaji sodelovali in nam popestrili šolske ure.

                                                                        Sestavila in zapisala: Nataša Oven in Borut Arh

Na spodnji povezavi si lahko ogledate prispevek v Novicah na Vašem kanalu.

Prispevek o dogodku na Vašem kanalu.

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.