Kettejevci v oddaji Dobro jutro

V torek, 19. 1. 2016, smo učenci in učitelji naše šole obeležili 140-letnico rojstva Dragotina Ketteja na prav poseben način. Bili smo gostje v oddaji Dobro jutro RTV SLO 1.

Že zelo zgodaj zjutraj smo se odpeljali v Ljubljano na Prešernov trg. Tam nas je pričakala televizijska ekipa z dvema snemalcema in novinarko go. Nadjo Zobec. Ker je potekala oddaja v živo, časa za vajo ni bilo veliko.

Najprej smo zapeli Kette rep, nato je učiteljica Jasna Banovec predstavila ustvarjalne dejavnosti na naši šoli in izdelke, ki smo jih prinesli s seboj (Kettejevi portreti in ročne lutke za lutkovno predstavo pesmi Sultan in kužek).

Novinarko je zanimalo tudi, kaj vemo o pesniku. Med učenci je našla sogovornika Gašperja Ljubija, ki je zelo suvereno odgovarjal na vsa njena zvita vprašanja.

Na koncu je gospa ravnateljica predstavila še našo šolo in povedala, kako pri nas obeležujemo Kettejev spominski dan. Naš prispevek v oddaji smo zaključili s Kettejevo pesmijo Teci, teci reka.

kette - LJ

Ker je bilo zelo mrzlo, smo se po končanem nastopu pogreli s toplim čajem, nato pa se peš odpravili v RTV hišo. Videli smo, kako poteka oddaja v studiu, kje snemajo Male sive celice in Ribiča Pepeta, nato pa še prostor za režiserja oddaj, kjer se nismo mogli načuditi, koliko različnih računalnikov in ostalih tehničnih pripomočkov je potrebnih za eno samo oddajo.

Obogateni z enkratno izkušnjo smo se polni lepih vtisov vrnili v šolo. Upamo, da se nam kaj tako lepega zgodi še kdaj.

učenci in učitelji,

udeleženci oddaje Dobro jutro

Oddajo si lahko ogledate  v arhivu RTV Slovenija. Če hočete videti nas, začnite v 16. minuti.
dolenjskanewslogoDL2logoLokalno240

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.