MI SKOZI ČAS

Kako se je hitro obrnilo to leto –  kot bi včeraj pisala o prvem šolskem dnevu, pa smo že pri koncu. Preden se razidemo po krajih Slovenije in sveta ter uživamo v zasluženih počitnicah, smo se zbrali še na zaključni prireditvi v naši telovadnici. Prišli so tudi mnogi starši, učenci OŠ Šmihel in OŠ Drska ter otroci iz vrtca Pedenjped.

Začeli smo uradno – kot se spodobi – s slovensko himno, saj 25. junija praznujemo dan državnosti. Učiteljica Bojana Klančičar nas je spomnila na pomembnejše dogodke naše zgodovine, ki kar prehitro tonejo v pozabo.  Sledil je zabavnejši del, saj so nas obiskali predstavniki Gimnastičnega društva Gym Novo mesto. Podarili so nam žoge, z veseljem jih bomo uporabljali pri športu in ostalih aktivnostih. Denar so zbrali na prireditvi Pokal Slovenije, ki ga je to društvo organiziralo v juniju.

Potem pa ja napočil čas za predpremiero muzikala Mi skozi čas. Muzikal je avtorsko delo učiteljic Darinke Pirc, Helene Prosen Zupančič in Jasne Banovec. Skozi glasbo, ples in igro so učenci predstavili šestdesetletno obdobje obstoja naše šole. Z instrumentalno spremljavo so jim pomagali trije učenci OŠ Stična, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Skromni začetki šole,  prostorska stiska, selitev v nove prostore, športne aktivnosti, eko dejavnost, sodobni čas – vse se je prepletalo in na koncu tvorilo celoto, ki smo jo zaključili s šolsko himno.

Damijana Karlič

KETTEJEVCI

BOJEČI IN MAJHNI SMO V ŠOLO PRIŠLI,

POSTALI POGUMNI SMO KETTEJEVCI.

HIP HIP HURA, HIP HIP HURA,

VESELJE IN SMEH PRI NAS STA DOMA.

HIP HIP HURA, HIP HIP HURA,

VESELJE IN SMEH PRI NAS STA DOMA.

RAČUNAMO, BEREMO, PIŠEMO MI,

PA POJEMO, PLEŠEMO, ŠPORTAMO VSI.

HIP HIP HURA, HIP HIP HURA,

VESELJE IN SMEH PRI NAS STA DOMA.

HIP HIP HURA, HIP HIP HURA,

VESELJE IN SMEH PRI NAS STA DOMA.

{phocagallery view=category|categoryid=378|
limitstart=0|limitcount=100|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.