Zaključna ekskurzija PPVI

V ponedeljek, 18.5.2015, smo se vsi oddelki PPVI, v sončnem jutru, odpeljali proti Kostanjevici na Krki. Pot nas je peljala skozi Novo mesto, proti Šentjerneju. Ogledali smo naravne značilnosti naše prelepe Dolenjske. Učiteljica, ki je vodila našo ekskurzijo, nam je zelo natančno predstavila kulturni in gospodarski pomen Novega mesta in Šentjerneja. Ob prijetni animaciji smo zelo hitro prispeli v Kostanjevico.

Po prihodu smo najprej pojedli malico, za seboj pospravili in se očedili. Potem pa….nas je pričakalo presenečenje. Prvi stik z likovno umetnostjo je izjemno pomemben, zato so programi v Galeriji Božidar Jakac, igrivi in ustvarjalni. Sprehod med skrbno izbranimi likovnimi deli, ob katerih se razvija sproščena komunikacija, je možno otrokom na njim dostopen način pričarati kaj je umetnost, kako nastaja, kdo jo ustvarja. Na podoben način, preko iskanja skritega zaklada, smo si v razstavnem prostoru na prostem, forma vivi, ogledali kiparska dela iz lesa, ob domiselnem iskanju palice,ki jo je izgubil naš pravljično skriti Gozdni mož,pa smo našli različna orodja, ki so jih kiparski mojstri uporabili, ko so snovali vse te lesene kipe. Po končanem ogledu v pravljičnem svetu, pa smo mi postali del ustvarjalne delavnice, v kateri smo se preizkusili v tehniki monotipije. Nastali so prečudoviti izdelki,edinstveni, ki smo jih odnesli domov. Zelo smo bili navdušeni.

Čas je res hitro tekel in že smo morali zaključiti. Bilo nam je res lepo in tukaj bi želela pohvaliti kako domiselni so pedagoški programi Galerije Božidar Jakac, ki razvijajo opazovanje, razumevanje in doživljanje umetniških del. Res nam je bilo lepo in čas je zelo hitro potekel. V šoli nas je že čakalo kosilo. Smo že v pričakovanju naslednje ekskurzije.

Prispevali: Đurđa Puljak in  Nataša Oven

 

{phocagallery view=category|categoryid=369|
limitstart=0|limitcount=99|detail=3|displayname=1|
displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.