Obisk pri naši sošolki Evi

V torek, 25. novembra, smo se na povabilo staršev naše sošolke, Eve Poglajen, odpravili na obisk k njej domov. Pot nas je mimo Straže, Dolenjskih Toplic, Podturna, peljala na Rigelj, kjer je Eva doma.

Ob prihodu nas je presenetila čez sto let stara hiša, ki je spomeniško zaščitena. Topli sprejem Evin ih staršev nas je popeljal najprej do polne mize dobrot, ki jih je gospa Dragica pripravila za nas. Obloženi kruhki, sadje, sok, bomboni, kavica. Skozi pogovor smo spoznali preteklost njihove kmetije. Pokazali so nam notranje prostore, Eva nam je pokazala tudi svojo sobo, toploto, ki smo jo čutili, je prihajala iz velike krušne peči. Poleg tega smo si ogledali tudi čez sto let stare knjige.

Gospod Avgust, ki je lovec, nam je pokazal lovski revir, lovsko opazovalnico, sledi različnih živali v gozdu, sprehodili smo se skozi gozd, prišli smo do velike staje, kjer so se pasle ovce in koze. Nadihali smo se svežega zraka in si kasneje z zanimanjem ogledali vse živali, ki jih premorejo na njihovi veliki kmetiji: kobilo, kokoši, petelina,svinje, zajčke, račke,… Da pa smo vedeli, da smo na obisku pri lovcu, nam je pokazal tudi puško, s katero smo ravnali zelo predvidno. Tudi lovske trofeje: medveda, fazana, divjega petelina, veverico, polhe, smo si ogledali. Sicer pa same fotografije govorijo zase.

Iskreno in najlepše se zahvaljujejo gospodu in gospe Poglajen za prisrčno povabilo, prijaznost in toplino, pripravljenost. Res lepa hvala, iskreno smo vam hvaležni.

Zavitek gospe Dragice, čisto pred odhodom, nam je res teknil. Dopoldne je minilo kot bi trenil, zahvalili smo se, se poslovili in odšli proti šoli. Za naslednje šolsko leto pa smo se dogovorili za ponovno snidenje.

{phocagallery view=category|categoryid=336|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

Zapisala in sestavila: Nataša Oven

 

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.