Šola v naravi – Radenci – 1. in 2. dan

Učenci in učitelji smo se odločili, da se v letošnji šoli v naravi vsakodnevno javljamo in z vsemi delimo naše dogodivščine.

 

6.10.2014

Učenci 5.-9. razreda smo danes ob 10. uri  srečno prispeli v Radence pri Starem trgu ob Kolpi, kjer se je začela naša letošnja šola v naravi. Najprej smo se namestili v sobe, se spočili in imeli kosilo.  Ko smo si nabrali dovolj moči, pa smo se z učiteljico Nino odpravili na prvi pohod. Ogledali smo si Radenski kal in stene. Pot je bila zanimiva, na nekaterih mestih tudi precej strma. Bili smo previdni, pazili smo na pravilen sestop in se prijetno utrujeni vrnili v dom. Po želodčkih nam je že pošteno krulilo, zato smo komaj dočakali večerjo. Po večerji so nam pripravili presenečenje. Spoznali smo kačo Newton-a in ptičjo pajkovko Saharo! Naše navdušenje je bilo izjemno!

7.10.2014

Današnji dan je bil obsijan s soncem in prijetno topel. Temu primerno pa tudi naše razpoloženje! Imeli smo cel kup aktivnosti, ki so nas navdušile. Naj jih delimo z vami! Zjutraj smo zavihali rokave in se preizkusili v peki belokranjske pogače. Bili smo odlični peki, saj so vse pogače odlično uspele. Da so bile dobre pa sploh ne rabimo omenjati! Nato smo se odpravili raziskovat življenje v reki Kolpi. Odkrili smo, da v njej prebiva veliko različnih živalic, seveda pa so nekateri učenci spoznali, da je voda res mokra. Popoldne nas je čakala vožnja s kanujem. Vsi učenci, ki so želeli, so se preizkusili v vožnji z njim in uživali na vso moč. Po čolnarjenju pa je sledilo še plezanje na veliki plezalni stenio v domu. Uf, ugotovili smo, da to ni tako lahko! A dneva še ni bilo konec. Zaključili smo ga z nočnim pohodom. Počasi bomo morali nabrat moči za nov dan, lahko noč vsem!

{phocagallery view=category|categoryid=328|
limitstart=0|limitcount=100|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.