Trgatev

Že kar dolgoletna tradicija naše šole je, da se v začetku jeseni odzovemo na povabilo v trgatev. Zadnjih nekaj let ta poteka na domačiji Cvelbar v Gorenji vasi pri Šmarjeti.

Tako smo tudi letos učenci od 5. do 9. razreda in učenci posebnega programa IV. in V. stopnje z učitelji in spremljevalci v četrtek 26. septembra izkoristili lep jesenski dan za trgatev. V Gorenjo vas nas je pripeljal avtobus. Na domačiji pri Cvelbarjevih smo se preobuli in peš odšli do vinograda, ki se je že krasil obdan z jutranjimi sončnimi žarki. Vinograd leži na sončni legi ima lepe terase in ne preveč strmo lego. Priskrbeli smo si škarje in se razporedili po vrstah. Trte so bile bogato obložene z sladkim črnim grozdjem.  Pridno smo obirali grozdje in zaboji so se hitro polnili.  No, kakšno jagodo smo tudi pojedli. Med trganjem smo se pogovarjali, smejali in se imeli zelo lepo. Hitro je mineval čas in že so nas poklicali k malici. Dobra je bila. Še sladico smo dobili. Hitro smo pojedli in se vrnili na delo. S sosednje domačije nas je prišel pogledat velik nemški ovčar. Prav prijazen kuža. Verjetno mu je bilo dolgčas, saj nas ni zapustil do konca trgatve. Še slikal se je z nami.

Ob 12. smo z delom zaključili. Z izdelkom naših učencev smo se zahvalili gospe Cvelbar  in se z avtobusom vrnili nazaj v šolo. Bili smo malce utrujeni, vendar dobre volje in polni novih vtisov.

Našim prijateljem iz KRKE se lepo zahvaljujemo za povabilo  in organizacijo ter upamo, da se naslednje leto zopet vidimo!

{phocagallery view=category|categoryid=242|

limitstart=0|limitcount=36|detail=2|displayname=0|

displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.