Kulturni dan v Ljubljani

V četrtek, 14.3., smo imeli učenci višjih razredov kulturni dan. V Cankarjevem domu v Ljubljani smo si ogledali baletno predstavo »Pepelka«. Balet je bil nekaj novega za nas, saj radi plešemo, vendar ne ravno po konicah prstov.

Najprej smo pred Linhartovo dvorano pomalicali, s praznimi želodčki je težko biti kulturen. V garderobi smo odložili oblačila in hostese so nas spremile do naših sedežev. Sedeli smo na balkonu, tako da smo imeli res dober razgled.

Luči so ugasnile in zavesa se je razprla. Začelo se je naše potovanje v svet baleta. Baletniki so nam predstavili klasični balet, španski ples, orientalski ples in pavano (dvorni ples). Seveda je najlepše plesala Pepelka, ki je na koncu ravno s plesom osvojila prinčevo srce.

Lepo je bilo in plesalce smo nagradili z dolgim aplavzom. Na poti domov smo se pogovarjali o tem, koliko truda in vaj je potrebno, da osvojiš tako težke plesne korake. V šoli si bomo ogledali še kakšen balet – mogoče Hrestača ali Labodje jezero. Tak ples je res nekaj posebnega.

Ogled baletne predstave nam je omogočila Krka d.d.        

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2012 - 2013, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.