Obiskali smo OŠ Šmihel

Nadarjeni učenci OŠ Šmihel so nas že večkrat povabili na obisk in tako je bilo tudi letos. Učenci našega petega razreda  z razredničarko Bojano Klančičar so bili povabila zelo veseli. Bil je lep sončen dan in v prijetnem druženju je dopoldne  minilo kot bi trenil.

Kaj vse se je dogajalo si preberite v prispevku, ki so ga napisale šmihelske osnovnošolke in oglejte v fotogaleriji. Skupaj s svetovalno delavko Bredo Knafelc so  se res potrudile in se jim iskreno zahvaljujemo.

Zapisala Nada Pečavar

{phocagallery view=category|categoryid=149|
limitstart=1|limitcount=6|detail=6|displayname=1|
displaydetail=6|imageshadow=shadow 1}

 

USTVARJALNO DRUŽENJE Z UČENCI OSNOVNE ŠOLE DRAGOTIN KETTE

 

V petek, 1. junija 2012 so nas obiskali učenci Osnovne šole Dragotin Kette, njihova učiteljica Bojana, psihologinja Nada ter spremljevalca. Z našo sosednjo šolo uspešno sodelujemo z najrazličnejšimi dejavnostmi in veseli smo, da tovrstna druženja ohranjamo in negujemo že vrsto let.

Omenjenega dne smo v avli šole nestrpno pričakovali naše goste. V pričakovanju so nas spremljali različni občutki, tako veselje, saj smo vedeli, da bomo stkali nova prijateljstva kot tudi negotovost, ali bomo izpolnili njihova pričakovanja.

Učenci smo pod vodstvom mentorice pripravili  dejavnosti, s katerimi smo želeli obogatiti in popestriti vzgojno izobraževalni program ter v sproščenem vzdušju preživeti lepo dopoldne. Dejavnosti smo vodili nadarjeni učenci sami in za marsikaterega od nas je bila to prva tovrstna izkušnja in je predstavljala poseben izziv. Vendar pa je ta dvom izginil takoj ob snidenju z učenci in ob pogledu nasmejanih obrazov naših gostov, njihovem  prijaznem  pozdrav, toplemu stisku rok, sproščenosti  in posebnemu smislu za humor.

Glede na to, da nas je pričakalo tudi lepo vreme, smo se odločili, da bomo delavnice izvedli na šolskem igrišču. Da bi bilo dopoldne, ki smo ga nameravali preživeti skupaj, bolj sproščeno, smo se v uvodu najprej predstavili in sicer na malo drugačen način, preko risbice. Veliko smo izvedeli drug o drugem, o naših interesih, osebnostnih lastnostih, pa tudi o naših željah in ciljih, ki bi jih želeli doseči v bližnji pa tudi daljni  prihodnosti. Ob predstavitvi smo se tudi nasmejali, saj smo na humoren način predstavili tudi naše šibke točke, »majhne nerodnosti in spodrsljaje«, ki se nam pripetijo v šolskem in domačem okolju. Tako je vzdušje postajalo vedno bolj sproščeno in zabavno.

Pa malici pa smo se lotili izdelave lutk iz vate in blaga. Všeč nam je bilo, da smo delali v parih in sicer smo pare določili tako, da sta dvojico sestavljala učenec iz naše šole in učenec iz gostujoče šole. Še posebej smo bili navdušeni nad Mihovo lutko, saj se mu je med delom porodila ideja, da bo naredil lutko njegovega vzornika Dejana Zavca. Tudi ostali smo naredili lutko pa svoji zamisli. Lutke smo odnesli domov in jih podarili dragi osebi. V zadnjem delu pa smo se igrali družabne igre in se preizkusili v športnih panogah.

Prav presenečeni smo bili nad idejami, ki so jih podali naši gostujoči učenci, nad njihovimi ročnimi spretnostmi , vztrajnostjo in strpnostjo. Moramo priznati, da so v teh spretnostih in vrlinah premagali marsikaterega od nas.

V družbi z učenci Osnovne šole Dragotin Kette in njihovih učiteljev smo preživeli prijeten in nepozaben dan.  Spoznali smo nove prijatelje, si izmenjali veliko idej, pogledov, se preizkusili v spretnostih in veščinah, predvsem pa se v sproščenem vzdušju zabavali in nasmejali.

Čas v družbi simpatičnih, prijetnih in zabavnih gostov je prehitro minil in morali smo se posloviti, vendar pa ne za dolgo. Ob slovesu smo si obljubili, da se bomo ponovno srečali v prihodnjem šolskem letu. Veliko imamo še idej in načrtov, ki bi jih radi udejanili in izpeljali s skupnim sodelovanjem. Tudi učenci Osnovne šole Dragotin Kette in njihovi učitelji nas vsako leto presenetijo z novimi in zanimivimi dejavnostmi, zato smo prepričani, da se kmalu spet srečamo in naše dobre odnose ohranimo tudi v prihodnjih letih.

Zapisali: Nataša, Jan, Nina, Tomaž, Lan, Manca, Jana, Breda

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2011 - 2012, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.