Mi in knjiga

Knjige so neprecenljiv vir znanja in domišljije. Knjige so čudovito orodje, ki ga možgani uporabijo za širjenje zakladnice znanja. Otroci, ki radi berejo, bolje delajo v šoli, dobro branje vpliva na učenje ter učno uspešnost otrok. Dobri bralci imajo manj težav pri razumevanju navodil in reševanju tekstnih nalog, medtem ko slabi bralci, tudi če znajo nalogo rešiti, dosežejo slabše rezultate zaradi pomanjkljivega razumevanja besedila. Zato v popoldanskem času še toliko bolj spodbujamo branje in skušamo učencem približati knjigo. Trudimo se, da bi jim olajšali in polepšali stik s knjigo in jim pomagali, da bi se spoprijateljili z njo.

Droben kamenček v mozaik bralne pismenosti lahko doda tudi bralna značka. Tako so učenci v prostih urah prebrali kar nekaj knjig in vsi opravili bralno značko, Tim pa je kot devetošolec prejel tudi zlato bralno značko.

Po opravljeni bralni znački smo še vedno pridno hodili v knjižnico. V šolski knjižnici smo si navadno sposojali učno gradivo, ki so ga učenci  potrebovali za izdelavo seminarskih nalog in raznih plakatov.

Prav z veseljem in rahlo nestrpnostjo pa smo pričakovali Potujočo knjižnico, ki našo šolo obišče enkrat na mesec. Učenci so si tukaj izbirali knjige po svojem okusu in zanimanju. Potujoča knjižnica pa je dobro založena s DVD-ji in videokasetami, s katerimi smo si popestrili večerne ure pred spanjem.

 

Upam, da mi je vsaj pri nekaterih učencih uspelo toliko približati knjigo, da bi postali redni bralci in bi to ostali tudi kasneje v življenju.   

 

 IMG_0012 IMG_0010  IMG_0014

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2009 - 2010, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.