POHOD PO KETTEJEVI UČNI POTI

Lep jesenski dan smo izkoristili za pohod po Kettejevi učni poti, katerega so se udeležili učenci naše šole, pridružili pa so se jim tudi nekateri sorodniki ter učenci sosednje šole, OŠ Drska.

Idejna vodja Kettejeve učne poti je naša učiteljica Darinka Pirc, ki je s pomočjo sodelavcev in učencev OŠ Dragotina Ketteja zasnovala tudi mobilno aplikacijo, s pomočjo katere lahko izvemo marsikaj novega o Novem mestu ter o življenju pesnika in pisatelja Dragotina Ketteja, po katerem naša šola nosi ime. Več informacij o tej poti najdete na povezavi: KETTEJEVA UČNA POT

Pohod smo izvedli v sklopu projekta Evropski šolski športni dan in z njim obeležili tudi Dan slovenskega športa. Skupni zbor vseh sodelujočih je bil pred šolo, ob doprsnem kipu pesnika, nato pa smo se skupaj podali na pot. Počasi smo se pomikali po začrtani trasi in si ogledovali zanimivosti našega kraja. Šli smo mimo Loke, po Župančičevem sprehajališču, kjer smo naredili kar precejšno gnečo zaradi številnih udeležencev pohoda, nato pa še do vrha prekrasnega, z jesenskimi barvami okrašenega Kettejevega drevoreda, kjer je bil postanek za malico.

Ko smo se okrepčali in naužili prelepega razgleda na novomeško lepotico, reko Krko, smo se tudi ločili. Mlajši učenci in učenci PPVI so nadaljevali v lastnem tempu, po zmožnostih najšibkejših členov skupin, učence višjih razredov pa je čakala še prijateljska tekma v boju med dvema ognjema z učenci OŠ Center, katero so priredili na igrišču omenjene šole. Ker sta bili ob koncu tekme obe ekipi zmagovalki, so se učenci športno pozdravili in nadaljevali s potjo vse do izhodišča oziroma zaključka, torej do naše šole.

Mednarodni projekt Evropski šolski športni dan je nastal z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Menimo, da smo z današnjim dnem to dosegli, seveda pa bomo z gibanjem nadaljevali tudi v prihodnje.

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2024 - 2025, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.