USPEŠNO ZAKLJUČILI S PRAKSO

Učenci posebnega programa so tudi v letošnjem šolskem letu opravljali prakso v zunanjih institucijah.

ANŽE V MIZARSKI DELAVNICI                                                                                            Že dve leti sta minili od zaključka projekta Program dodatnega usposabljanja. Anže pa še vedno pomaga v mizarski delavnici Jerele, sedaj v okviru delovne vzgoje. Dvakrat tedensko je opravljal razna mizarska dela, les je brusil, oblal, robil in žagal. Pomagal je tudi pri sestavljanju omar in nalaganju pohištva za montažo na tovornjak. Pospravljal je po delavnici in njeni okolici. Na delo gre rad, saj ga veseli. V kolektivu so ga lepo sprejeli, zato se počuti odlično.

URBAN IN MAJA V VRTNARIJI TER V DOMU STAREJŠIH OBČANOV          Tudi Urban in Maja sta letos nadaljevala z dobro prakso PDU. Vsak petek sta po malici začela z delom v Vrtnariji Gozdnega gospodarstva Novo mesto na Smrečnikovi ulici. Ker je v vrtnariji veliko dela, sta jima izmenično pomagali tudi ekipa deklet in ekipa fantov iz naše šole. Pulili so plevel, iz lončkov praznili uvele rožice, prevažali in zlagali rastline, pometali… Veseli so bili raznih nagrad, ki so jih dobili za svoje delo.                                        Po končanem delu sta Urban in Maja odšla še v Dom starejših občanov. Tam je v času kosila in po njem Urban na klavir igral različne domače in zimzelene melodije ter z njimi razveseljeval stanovalce in obiskovalce doma. Maja pa mu je pri nekaterih pesmicah pomagala z ritmom. S stanovalci tudi poklepetata, oni pa ju pohvalijo in pogosto tudi nagradijo.

ALENKA V DOMU STAREJŠIH OBČANOV                                                                      Alenka je letos prvič sama, brez sošolke Veronike, nadaljevala z delom v DSO. Vsak petek je na negovalnem oddelku pomagala pri različnih opravilih. Brisala je nočne omarice in servirne mize, zlagala brisačke in krpice. Pomagala je tudi pri deljenju kosila in hranjenju varovancev. Pospravljala je krožnike in brisala mize. Vesela je, saj so jo zaposleni na oddelku lepo sprejeli. Seveda pa jo tudi že vsi poznajo, zato z njimi rada poklepeta.

NEŽA IN MAJA V DRUŽINSKEM VARSTVU ŽABICE                                                  Letos sta se dekleti izkazali s samostojnim delom v družinskem varstvu za predšolske otroke Žabice. Vsaka na delo prihaja enkrat na teden. Dela z majhnimi otroki sta se že navadili. Ob torkih ali sredah sta malčkom pomagali pri različnih ustvarjalnih dejavnostih, jih spremljali pri sprehodih in se z njimi igrali. Pospravljali in zlagali sta njihove copatke in slinčke, preoblačili in postiljali sta posteljice. Praznili sta tudi kahlice, pospravljali previjalno mizo in razkuževali različne površine. Malčkom sta pomagali pri hranjenju in jih pred spanjem pokrili. Neža je malčke razveseljevala še s pripovedovanjem in branjem pravljic, Maja pa z igranjem na kitaro in petjem pesmic.

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.