ŠOLA V NARAVI CŠOD RADENCI – 3. dan

Končno je tudi v Radencih posijalo sonce. Do sedaj najlepši dan smo zjutraj izkoristili za ogled kraške jame z imenom Kobiljača. Podali smo se na najužnejšo pešpot Slovenije. Hodili smo uro in pol po prelepi dolini Kolpe, mimo žitnih polj in travnikov, polnih zanimivih živali, naprej skozi gozd do jase, kjer nas je pričakal hišnik, ki je že zakuril ogenj. Spekli smo si pravo taborniško malico.

Ko smo se najedli, smo se pod vodstvom učiteljice Nataše odpravili na ogled jame. S pomočjo žepnih svetilk smo opazovali netopirjeve iztrebke, pajke in mokro pajčevino, kobilice, stalaktite in stalagmite.

Utrujeni, a polni vtisov smo se vrnili v dom, sprali s sebe blato in klope in se podali novim izzivom naproti.

Izgledalo je, da nam bo vreme zopet zagodlo, vendar smo lahko uspešno izpeljali najbolj zaželeno aktivnost tega tedna – kanuizem. Vsi učenci so zbrali pogum in se s kanuji popeljali po belokranjski lepotici, pri čemer se nihče izmed njih ni zmočil. 😊

Nevihta nas je pregnala pod streho, vendar so se oblaki kmalu razkadili in smo lahko šli na obisk h gospodinji Darji, ki nam je predstavila šolsko shemo in delo v rastlinjaku. Poudarila je, da je pomembno jesti lokalno pridelano sezonsko sadje in zelenjavo, saj le-to vsebuje največ vitaminov.

Po večerji nas je učitelj Tine spoznal z nenavadnimi sosedi… južnoameriškimi alpakami, katere smo peljali na sprehod. Poleg teh posebnih, plašnih živali smo lahko občudovali tudi koze, osla, konje in velike ptiče – nanduje. Tu poleg imajo namreč kamp, v njem pa pravi mini živalski vrt!

Krasen dan smo zaključili s slastnim bezgovim sokom, s katerim so nas pogostili v kampu Lindič, za kar smo se jim zahvalili z ročno izdelanim  darilcem, ki smo ga prinesli s seboj iz šole.

Sedaj, ko to pišemo, pa smo že v posteljah, pripravljeni na nočni počitek in nove dogodivščine!

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.