V 4. in 5. razredu KUHAMO ZDRAVO

V petek, 19. 11. 2021, smo imeli učenci 4. in 5. razreda naravoslovni dan na temo Kuhajmo zdravo. Dan smo začeli s čebelarsko himno in ugankami o sestavinah, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk. Pred zajtrkom pa smo imeli dve nalogi – pripraviti pogrinjek ter poskrbeti za dekoracijo mize. Našo mizo smo okrasili s čebelicami ter se naučili pripraviti pogrinjek. Zaradi lepo okrašene mize je bil naš tradicionalni slovenski zajtrk toliko bolj okusen. Med izdelavo smo se pogovorili o prednostih uživanja lokalne hrane ter razglabljali, zakaj je zajtrk tako pomemben obrok.

Kasneje smo se tudi sami preizkusili v vlogi kuharjev ter uživali ob pripravi zdravih jedi. Med pripravo smo se pogovorili tudi o pomembnosti uživanja zdrave hrane. Uspelo nam je pripraviti avokadov namaz, sadna nabodala ter korenčkove pirine piškotke. Ob koncu dneva smo se vsi posladkali z zdravimi dobrotami in zaključili še eno lepo petkovo dopoldne.

 

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.