PODROČNO TEKMOVANJE V KOŠARKI

Petek, 23. 2. 2024, je bil na OŠ Dragotina Ketteja športno zaznamovan. Na šoli je potekalo področno tekmovanje v košarki za osnovne šole s prilagojenim programom za dolenjsko, posavsko in belokranjsko regijo. Sodelovale so štiri šole: OŠ dr. Mihajla Rostoharja iz Krškega, OŠ Brežice, OŠ Milke Šobar Nataše in mi, OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta.

Kot prejšnja leta brez Domna Zevnika, odličnega sodnika iz vrst KK Krka, pač ne gre! Vedno poskrbi za poštene tekme hkrati pa tudi za dobro vzdušje med tekmovalci.

Na koncu so imele tri ekipe enako število točk, tako da je odločala razlika v koših. Zmagala je ekipa OŠ  dr. Mihajla Rostoharja iz Krškega in osvojila naslov področnega prvaka. Drugo mesto si je priigrala ekipa iz Brežic, tretje mesto pa je zasedla domača ekipa.

Lovoriko najboljšega strelca je osvojil Marcel Sodec iz Brežic s kar 41-mi točkami.

Zahvaljujemo se Dragu Perku ter igralcema KK Krka, Jairusu Hamiltonu in Juriju Macuri. Pomagala sta pri sojenju in po koncu tekmovanja še odigrala tekmo z učenci. Navdušeni učenci so  se po koncu tekme fotografirali s profesionalnimi košarkarji.

Pokale za prve tri ekipe je omogočil Zavod Novo mesto, področje športa otrok in mladine!

 

Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi: 

OBISKALI SMO OŠ DRAGOTIN KETTE | KK Krka (basketkrka.si)

(Skupno 463 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.