Z GIBANJEM DO »SONČKA« – 3. dan

Danes so učenci spoznali orientacijske igre.  Najprej so se seznanili z osnovnimi orientacijskimi pojmi in simboli, nato pa svoje orientacijske veščine v dvojicah preizkusili preko foto karte. Vsi so se zelo izkazali, saj so uspešno poiskali vse kontrolne točke, skrite v bližnji okolici šole. Medtem ko so učenci opravljali nalogo, nam je učiteljica Jasmina spekla zelo okusen kostanj, s katerim smo se posladkali.

Po malici se je težavnost orientacijskih iger stopnjevala, saj je pot potekala po neznanih travniških in gozdnih poteh. Lov na »lisico« se je pričel pri šoli, od koder so učenci z vnemo iskali in sledili lisičjim repom. Med potjo so jih čakale raznorazne gibalne in miselne naloge, ki so jih morali uspešno rešiti/premagati, da so lahko nadaljevali pot.

Na koncu jih je pričakala skrinjica z zakladom, v kateri se je skrivalo sladko presenečenje za uspešno opravljeno nalogo.

S tem so opravili še eno kategorijo Malega sončka, zaradi katere si bodo lahko z nasmeškom prilepili sončka v svoje knjižice. Vsi neučakani se že veselijo jutrišnjih novih dogodivščin.

 

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se, Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.