Projektni teden: JESENSKE DOGODIVŠČINE 2. dan

Tudi danes nas je prijetno toplo vreme prijazno vabilo v naravo. Razdelili smo se v dve skupini in se odpravili ven.

Prva skupina se je zadržala na travniku za šolo, kjer so poležavali na travniku in še malo razvajali drug drugega z masažnimi žogicami. Po prijetnem počitku so v okolici pograbili listje in iz njega izdelali prave umetnije. Nastali so bodeči ježki in pisano listje.

Druga skupina se je odpravila na pohod po gozdu. Že na izhodiščni točki je vsak prejel svojo škatlico z nalogo. Tako se je lov na zaklad začel. Vsi smo zelo dobro opazovali in iskali na slikah prikazane gozdne plodove in rastline ter jih skrbno shranili vsak v svojo škatlico. Med pohodom smo si poiskali zelo prijeten prostor sredi gozda, kjer smo pojedli malico. Hitro smo si nabrali novih moči in izkoristili vse, kar smo našli okoli nas, ter izdelali prekrasno mandalo. Fantje so z navdušenjem odkrivali zvoke narave, tako smo izvedli pravo glasbeno delavnico z naravnimi glasbili kot so palice, kamenje, listje in deblo drevesa. Čas nam je zelo hitro minil in že smo se odpravili proti šoli, med tekom po gozdni poti pa smo si pripravili še poligon, kjer smo se preizkusili v skakanju čez veje, hoji po deblu in ciljanju tarče s storži.

Dan smo zaključili s skupnim druženjem v zunanji učilnici, kjer smo s tipanjem poskušali ugotoviti, kateri predmet se skriva v škatli. Po slastni večerji smo utrujeni, vendar polni vtisov današnjega dne, odšli domov.

 

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.