KETTEJEVCI NA FESTIVALU V BENEŠKI LAGUNI

Vokalno instrumentalna skupina Kettejevci se je tokrat podala na Festival Slovenija v Beneški laguni, ki je potekal od 6. 9. do 8. 9. 2023 v Lido di Jesolo v Italiji.  Na festivalu se je predstavilo 18 slovenskih kulturnih društev s pestrim programom.

Našo šolo so  s 15 minutnim nastopom pevsko zastopale učiteljice, glasbeno podlago pa sta prispevala učenca Urban in David. Tako kot vselej na večjih in odmevnejših nastopih se nam je tudi zdaj pridružil  tolkalist Dejan Klančičar, profesor na Ekonomski šoli v Novem mestu.

Nastopili smo na trgu Marconi, kjer se je zbralo veliko gledalcev. Predstavili smo se z bogatim kulturnim programom, ki je zajemal filmsko glasbo, Avsenikovi skladbi, ljudsko pesem v lastni priredbi ter dve avtorski skladbi skladbi Darinke Pirc, ki je tudi umetniški vodja skupine. Gledalce sta s svojo izvedbo zelo navdušila naša učenca,  s strani organizatorjev pa prejela posebno priznanje.

Člani Vokalno instrumentalne skupine Kettejevci se iskreno zahvaljujemo organizatorjem Festivala in vodstvu naše šole, da ste nam omogočili nepozabno doživetje pri predstavitvi slovenske kulturne ustvarjalnosti v sosednji Italiji.

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.