MEDNARODNI ENOArt PROJEKT “A LIGHT FOR THE EARTH – Luč za Zemljo”

V sklopu šolskega projekta Vrtnarček rešuje svet smo se skupaj z učenci likovnih delavnic odločili sodelovati na mednarodnem projektu ENOArt z naslovom “A LIGHT OF THE EARTH – Luč za Zemljo”. Projekt ENOArta je v tem šolskem letu postal mednaroden, saj se ga je udeležilo več kot 25 držav iz štirih kontinentov. Glavna tema projekta pa je bila Moje pismo Zemlji.

Naša naloga tokrat ni bila zahtevna. Iz prosojne tkanine smo morali izdelati lampijon, na katerega smo zapisali naše misli in občutke o Zemlji, ki jih želimo povedati prebivalcem Zemlje s prižigom luči.

Med ustvarjanjem smo ob spodbudah učiteljic Ksenije in Gabi z velikim veseljem razmišljali o pismu in mislih, ki jih želimo za čist planet in boljši jutri vseh ljudi. Te smo zapisali na papir ter med vsemi izbrali tiste, ki bodo krasile naš lampijon. Najboljšo misel pa smo prevedli v angleščino, saj so to zahtevala pravila projekta ENOArt.

Drugi in najpomembnejši del naloge smo opravili v petek, 29.11.2019, ko smo se v popoldanskem času zbrali pred šolo. Najprej smo izbrali ustrezno drevo, na katerega smo obesili naš lampijon,  nato pa smo počakali, da bo ura 18.00 popoldan.  Takrat smo namreč prižgali naš lampijon ter prebrali najboljše pismo Zemlji. S tem smo se pridružili ostalim udeležencem projekta ter skupaj z njimi  s svetlobo pregnali temo po svetu.

                                                                      Zapisala: Gabi Maček

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.