POLICIST LEON NA OBISKU NA POSEBNEM PROGRAMU

Danes je bil poseben dan. Na posebnem programu nas je obiskal policist Leon. V njunem imenu sta nas obiskala vodji policijskih okolišev, policista Aleš Piberčnik in Ladislav Marentič.  Razdelili smo se v dve skupini.

Po uvodnem pozdravu sta nam, na za nas prilagojen način, predstavila, kaj policisti delajo. Razložila sta nam, da vzdržujejo javni red, urejajo in nadzirajo promet, obravnavajo prometne nesreče, varujejo življenje ljudi ter državno mejo, obravnavajo kazniva dejanja. Ob zelo zanimivem pripovedovanju, ki sta ga podkrepila z vrsto njunih izkušenj, sta nam pokazala zanimive fotografije. Pokazala sta nam policiste na konjih, policiste s psi, policiste na motorju, pa prometne policiste in tudi posebne enote policistov. Posebej pa se veselimo policijske konjenice, ki nas bo obiskala ter obiska policistov s psi.

Vsekakor pa smo bili navdušeni nad tem, da smo rokovali lahko s pravo policistovo opremo. Poleg radijske zveze smo si pogledali tudi celotno uniformo, gumijevko ter lisice, v katere smo se pustili celo vkleniti. A Aleš in Ladislav sta imela tudi ključek, ki nas je hitro osvobodil tovrstnega »nakita«.

Bili smo navdušeni in čas je  prehitro minil. Vzdušje je bilo toplo in kmalu smo se morali posloviti. A smo se že dogovorili za naše naslednje srečanje. O današnjem srečanju pa naj fotografije povedo same zase.

                                                                 Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Policist Leon svetuje, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.